Austria Email pentru stocarea

Boilere Austria-Email pentru stocarea apei calde menajere
Boilere pentru stocarea a.c.m.

Gama de boilere de tip GBS, HT şi VT ale firmei Austria Email cu capacitate de stocare de 115-1000 litri de apă asigură utilizatorilor furnizarea apei calde în condiţii economice şi de siguranţă. Boilerele de tip GBS sunt destinate asigurării apei calde menajere pentru apartamente, acestea fiind caracterizate prin structură compactă şi manevrare uşoară.

remeha_cazanBoilerele de tip HT sunt disponibile în versiunea cu o singură serpentină sau două serpentine, având o capacitate de stocare între 200 şi 500 litri. Boilerele de tip VT au capacitate de stocare de 800/1000 litri. Flanşa de tip 240 de dimensiuni mari cu care sunt dotate face posibilă utilizarea lor în mai multe scopuri. Există posibilitatea racordării unui element de încălzire sau a unui schimbător de căldură din ţevi cu aripioare. Versiunea cu două serpentine ajută la prepararea rapidă a apei calde, dar poate fi folosită şi la completarea sistemelor de încălzire cu energie solară sau la refolosirea pierderilor de căldură din aparatele de aer condiţionat.

Stratul dublu de email aplicat prin tehnologia specială Vacumail care protejează serpentina de încălzire a schimbătorului de căldură şi peretele interior al boilerului şi anodul de protecţie previn corodarea şi împiedică depunerea calcarului. Stratul de email special şi serpentina se dilatează flexibil, în timp ce calcarul care nu are această capacitate se desprinde de pe suprafaţa emailată netedă a serpentinei căzând pe fundul vasului, de unde se poate îndepărta uşor la nevoie (o dată la doi-trei ani) prin gura de curăţire de mari dimensiuni. Pierderea de căldură este minimă datorită spumei izolante poliuretanice (fără FCKW). Boilerele mai mici (până la 500 L) sunt dotate cu carcasă din plăci de oţel, iar cele mai mari se livrează cu izolaţie termică separată, aplicată apoi la instalare pe boiler cu ajutorul unui fermoar, pentru ca instalaţia să fie mai uşor de transportat. Fiecare boiler dispune şi de o flanşă care oferă posibilitatea racordării unui patron electric de încălzire sau a unui schimbător de căldură din ţevi cu aripioare pentru apă caldă. Dotate cu aceste accesorii, boilerele sunt potrivite şi pentru deservirea sistemelor de încălzire cu energie solară sau a celor cu pompă de căldură.

Avantajele cunoscute ale preparării a.c.m. prin încălzire indirectă faţă de cea cu încălzire directă cu gaz sau ulei sunt:

  • nu necesită evacuarea gazelor arse şi coş de evacuare
  • nu necesită alimentare cu combustibil (gaz sau ulei)
  • nu necesită întreţinere sau service
  • durată de viaţă mare

În cazul instalaţiilor moderne de preparare şi stocare a apei calde menajere cu încălzire indirectă, cu serpentine asemenea celor produse de Austria Email se aplică aşa numita dublă emailare în vid. Toate suprafeţele care intră în contact cu apa – suprafaţa interioară a cuvei şi serpentina schimbătorului de căldură – sunt emailate, împiedicându-se astfel depunerea în vas a unor substanţe „nedorite”, ceea ce aduce alte avantaje importante:

  • practic nu există depunere de calcar
  • carcasa şi mai ales serpentina rezistă şi la efectele celor mai agresive tipuri de apă, formarea de canale datorate procesului electrochimic şi corodarea serpentinelor este exclusă
  • nivelul de formare a bacteriilor este neînsemnat.

Izolarea cu spumă izolantă poliuretanică şi carcasa din plăci de oţel îi conferă instalaţiei un aspect estetic şi nivel minim de pierdere de căldură scutind în acelaşi timp utilizatorul de sarcina izolării ulterioare. (Spuma izolatoare are o formulă ecologică, fără CFC).

Boilerele pot fi comandate şi cu serpentină dublă de încălzire, oferind astfel posibilitatea racordării lor atât la sisteme de încălzire cu energie solară, cu pompă de căldură, cât şi la transmisia de căldură la distanţă, încălzire cu temperaturi joase, atât separat, cât şi în formă combinată. Iar dacă se încălzesc mai multe serpentine de la acelaşi cazan, se poate atinge o performanţă care poate fi utilizată chiar şi ca sistem cu debit continuu.

Documentaţia tehnică a boilerelor Austria Email pentru stocarea a.c.m.

Boilere pentru stocarea a.c.m.

Boilere pentru prepararea a.c.m. cu o serpentină:

Boilere pentru prepararea a.c.m. cu două serpentine: