Prezentarea firmei

Istoria firmei REMEHA B.V. a început în anul 1935 când G. van Reekum a înfiinţat o firmă de distribuţie pentru produse tehnice. După ce în 1948 a deschis propria turnătorie, firma a demarat producţia de ţevi din oţel, bronz şi fontă.

Producţia de cazane a început în momentul în care gazul a devenit un combustibil larg utilizat pentru încălzire, înlocuind cărbunele. Între timp firma REMEHA B.V. şi-a asigurat poziţia de lider pe piaţa cazanelor de dimensiuni mici şi mijlocii, iar astăzi pune accentul pe dezvoltarea unor cazane de cât mai bună calitate, cu un grad cât mai mare de siguranţă şi cât mai uşor de manevrat.

cazan1La sediul său din Apeldoorn societatea dispune de o suprafaţă de producţie de 70.000 m2 şi aproape 500 de angajaţi. Datorită relaţiilor strânse de parteneriat pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, firma are la dispoziţie – atât în Europa, cât şi în celelalte părţi ale lumii – o reţea de distribuţie eficientă şi bine pusă la punct. Firma REMEHA este cunoscută şi preferată în domeniul cazanelor, şi aceasta mai ales datorită gamei largi de produse capabile să satisfacă şi cele mai exigente cerinţe ale utilizatorilor.

Unul dintre punctele forte ale firmei este programul său amplu de cercetare. Un număr mare de specialişti în domeniul tehnologiei încălzirii îşi aduc aportul la dezvoltarea unor soluţii tehnice permanent noi care să permită fabricarea unor cazane ecologice, economice şi rentabile. Baza de cercetare a firmei reprezintă una din cele mai bine echipate infrastructuri din domeniul tehnicii încălzirii. Cazanele sunt îmbunătăţite continuu prin testările realizate de o echipă formată din proiectanţi de înalt profesionalism.

cazan2

Un eveniment marcant în istoria firmei l-a constituit brevetarea cazanului cu condensare în 1978. Astfel, în anul 1981 a devenit primul producător în serie de cazane cu condensare (pentru apartamente şi întreprinderi) din Europa. De atunci, tehnologia cazanelor cu condensare a fost adoptată de mai mulţi producători din Europa, însă cazanele cu condensare Remeha au rămas cazanele cu cea mai avansată tehnologie datorită unei activităţi de dezvoltare permanente desfăşurată în cadrul firmei Remeha.

cazan3

Asigurarea calităţii este una dintre cele mai importante elemente în viziunea firmei. În consecinţă, Remeha a fost primul producător de cazane care a obţinut certificare de calitate ISO 9001 (în anul 1988). Îndeplinirea cerinţelor stricte de calitate este verificată în mai multe etape ale procesului de producţie. Astfel, cazanele REMEHA corespund şi celor mai exigente prevederi internaţionale, atât din punct de vedere ecologic şi economic, cât şi din punctul de vedere al siguranţei tehnologice. Pentru firma REMEHA calitatea şi caracterul ecologic sunt două aspecte strâns legate, fapt atestat şi de numeroasele inovaţii pe care societatea le-a aplicat în cazul produselor sale de-a lungul anilor. Astfel, de exemplu, baza de cercetare a jucat rol de pionierat în dezvoltarea unor tehnologii mai rentabile prin care s-au realizat arzătoarele mai economice, schimbătoarele de căldură din aliaj de aluminiu şi tehnologia ecologică REMINOX. Rezultatul acestei mentalităţi axate pe aspectul ecologic se regăseşte în cazanele Remeha: ecologice, eficiente, făcute să funcţioneze fără perturbări mulţi ani.

Firma REMEHA B.V. pune mare accent pe furnizarea unor servicii de calitate. Departamentul de service este pregătit să intervină în cazul defectării cazanelor, iar consilierii experimentaţi ai firmei vă asistă în alegerea cazanului potrivit necesităţilor dvs. Site-ul interactiv al firmei, permanent actualizat, vă oferă informaţii complete cu privire la firma noastră şi produsele comercializate. Totodată, mijloacele de telecomunicaţie ne permit acum să efectuăm setarea cazanelor şi verificarea stării de funcţionare şi de la distanţă. Graţie acestor îmbunătăţiri, cazanele REMEHA sunt mai uşor de utilizat şi mai confortabile. Menţinerea unor relaţii strânse cu reprezentanţele mărcii – una din ideile de bază – este cheia succesului pe viitor. Totodată, educaţia şi formarea continuă fac parte din activităţile zilnice ale firmei noastre, acestea desfăşurându-se în cadrul centrului de educaţie din Apeldoorn.

Grupul Remeha BV şi -a continuat extinderea: Dupá achiziţionarea companiei DeDietrich in 2004 şi dobandirea dreptului de proprietar majoritar de către Grupul Remeha, in noiembrie 2009 s-a infiinţat Grupul BDR Thermea. 

In noul grup de companii, DeDietrich Remeha si grupul Baxi si-au unit fortele, astfel încăt compania Grupul BDR Thermea a devenit al treilea mare producátor din Europa in domeniul produselor sistemelor de incălzire. Cele douá grupuri, datoritáăacoperirii  geografice,au asigurát  noii companii o pozitie de leader in toate ţările din Europa de Vest si sa aibă o pozitie puternică in Europa de Est, Turcia, Rusia, America de Nord si pe piaţa in crestere din China. Noua compania creată are 6,400 de angajaţi si venituri pro forma in valoare de  € 1,800 milioane de euro, asupra rezultatelor EBITDA de € 225 milioane. 

Din data de 31 octombrie 2011 compania-mamă Remeha Group BV a obţinut proprietatea a 100%  din Grupul BDR Thermea, devenind astfel  unicul proprietar al Grupului BDR Thermea.